Friday, June 7, 2019

Lietuvos ORC čempionatas - Klaipėda Jazz Race

Arba kodėl mes šiemet (?) neplaukiam?
Todėl, kad jaučiamės žvaigždėmis - skambina asmeniškai, kviečia, prašo... Ačiū jums už tai (tai, kad sužvaigždėjome - buvo humoras; kartais tenka paaiškinti).
Suprantu kolegų norą pritraukti kuo daugiau dalyvių, didinti konkurenciją, tiesiog burių skaičių jūroje.
Tačiau... Labai jau bado akis kai kurie dalykai.
Palyginimui
 - ORC Worlds pirmas etapas: ~125 nm
 - ORC Jazz pirmas etapas: ~20m...
Navigacinis - kur naviguoti??? Apie kokią navigaciją eina kalba, kai ženklai plika akim matomi? Tiesa, tų ženklų irgi - gal 8-10, kad nepasirodytų maža spinakerius dėti į maišus ir taip toliau...
6-8 valandos plaukimo lėčiausiai jachtai??? 2,5 mazgo greičiu? Jei jau tokia prognozė numatoma, siūlyčiau plaukimą tiesiog atidėti, kitaip tai ne čempionatas, o šara gryniausia...
Ir tai yra 1,4 koeficiento lenktynės, kurios negali būti atmetamos... Ir kurioms skiriama atskira diena???





Toliau - nuo ankstybių buvo pranešama, kad sertifikatus reikia "išsiimti" iki 24 05 2019. Tik vat staiga jau prieš pat tą 24-ą dieną - nukėlimas, galima ir vėliau... 29 05 2019. Kas pasikeitė? ORC atsinaujino?


Dalyvių starto mokestis - už ką? jei yra rengiama komercinė regata, tai arba susimetam, ir gaunam piniginį prizą, arba darom starto mokestį kokį norisi, bet tada, pardon, ir neagituokit plaukti... Skaičiuot mokam. Ir jei jau kažkas buvo tikras tokiu mokesčio dydžiu - kodėl staiga jis buvo pamažintas?.. Juk normalūs žmonės planuojasi iš anksto, taipogi - atsižvelgiant ir į mokestį. Ir jei jis vos ne paskutinę akimirką pakeičiamas - sorry guys, bet ne gaisrinė...
Dar vienas momentas - pvz., "Runa". Sportinis laivelis, ir, pvz., "Nida-III", irgi sportinis laivas. Įgulos - 4 prieš 9. Starto mokestis "nuo galvos" - "Runai" dvigubai didesnis. Taip sakant - CNN No Comments.


Kaip "bonusas" dar žadama VIP vieta kažkur prie scenos. Kad geriau ausis prapūstų. Bet kiekvienas klaipėdietis buriuotojas žino, kad geresnės VIP vietos nei tavo laivo denis terminale - nėra, ir nebūna.


Žodžiu, būtų dar galima tęsti... Tik artais atrodo, kad tam ir džiazas - "papūsk į dūdą..". Niekas nei klausia, nei girdi.


Nuoširdus "Gero vėjo" tiems, kas plaukia.
Gal kitąmet mes irgi plauksim.







1 comment:

  1. Gal kitąmet mes irgi NEplauksim...
    Be tavo išvardintų cirkų dar pridėt būtų galima teisėjavimo lygį kai duodamas startas prie 0 mzg vėjo, arba tęsiamos varžybos inshoriniam etape užėjus stipriam rūkui, kai nesimato nei kitų jachtų nei ženklų, o kursas į ženklą neduotas. Klubinėj regatoj galima daryt ką nori, bet jei jau vadinam taip skambiai, tai ir lygis turi būti atitinkamas. O jei nesugebam, yra tų varžybų gretimose šalyse.

    ReplyDelete